טופו במקום בשר?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב האם הטופו טופס את מקומו של הבשר האדום או בשר בכלל? האם כמות של 400 גר' טופו לשבוע זו הכמות המומלצת? בתודה מראש
שלום גניה, השאלה מה אמור הטופו להחליף. מבחינת ברזל ומגנזיום - טופו מכיל יותר מאשר בשר אבל מבחינת כמות חלבון ואבץ - בקר מכיל יותר וברור שויטמין B12 לא נמצא כלל בטופו. כמו-כן, לא ברור כמה אחוז מהברזל שבטופו נספג לעומת הבשר (וגם לעומת הברזל שבפולי הסויה, מהם מכינים את הטופו). אינני ממליצה על כמויות של מאכל כזה או אחר, לא ליום ולא לשבוע, כי השאלה היא איך נראה התפריט היומי של כל אחד ומה ההרכב. כדי להחליף בשרים ממוצרים מהצומח בהתאם לנתונים האישיים - מומלץ להתייעץ באיש/אשת מקצוע וגם לדאוג למעקב של בדיקות , לפחות אחת לשנה. בתיאבון !