שאלתי בכל הפורומים ואף אחד לא יודע

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

27/08/2003 | 20:09 | מאת: להבין כדי לרזות

יש הרבה מידע על מה שקורה לפחמימות בגוף, ואף בפרוטרוט לסוגים שונים של פחמימות, לרבות רמות האינסולין והגלוקוגון אבל מה קורה לשומנים? איזה תהליך עוברים השומנים בגוף? והאם זה תהליך זהה לכל סוגי השומנים? מה משפיע על ספיגת השומן/שריפתו/אגירתו מישהו יודע??

27/08/2003 | 23:22 | מאת: מריוס

כעיקרון הגוף זקוק לשומנים מסוגים שונים מתוך התזונה היום-יומית. אבל אפילו שידענו בדיוק מה קורה להם בתוך הגוף, הדבר לא היה עוזר לנו בהרבה בהורדת המשקל. והסיבה היא פשוטה: לא רצוי להתערב בתהליכיים הטבעיים של חילוף החומרים בגוף. מה שכן ניתן ורצוי לעשות, בייחוד כאשר מדובר בשומנים, זה לצרוך אותם במצבם הטבעי, ז"א יותר מתוך מזונות מלאיים, כמו אבוקדו, אגוזים וזרעים ופחות בצורת שמנים, שהם שומן מרוכז שעבר עיבוד כלשהו. ובנוסף חייבים להגן על השומנים המשתתפים בתהליכים הפנימיים בגוף מפני חימצון, ע"י צריכת כמות מספקת של מזונות עשירים בנוגדי חימצון. עכשיו נזכרתי שקראתי שבעצם השומנים לא עוברים שום שינוי מולקולרי, ז"א הם נשארים באותו המבנה שהיה להם כחלק מהמזון הנצרך. לכן ע"י בדיקת תאי השומן של רקמות גופנו אפשר לדעת איזה מזון אכלנו!!! לכן חשוב להבטיח שמקורות השומן שלנו הם באיכות מעולה ושאנו לא פוגעים בו בתהליך הכנת המזון, ז"א לא גורמים לשינוי במבנה שלהם ע"י חימום יתר בנוכחות חמצן. בברכה, מריוס ויטנר, תזונאי הוליסטי

28/08/2003 | 08:30 | מאת: להבין כדי לרזות

המון תודה.:) אני מבינה שיש שומן "בריא" שומן "פחות בריא" ושומן "מזיק". מה שעדיין אני לא מבינה זה איך בדיוק הוא נאגר בגוף מה ה"טריגר" אשר מורה לגוף לאגור את השומן (במהלך הארוחה העצמה) ומה גורם לו (אם בכלל) לפרקו או אולי להפרישו. האם כל גרם שומן שאני מכניסה לגוף נאגר אוטומטית ורק אח"כ נעשה בו שימוש אם יש צורך או שמא יש תהליכים שמשפיעים על אגירתו? כלומר אם אכלתי 100 ג' אבוקדו או שקדים לא קלויים האם 20-40 ג' השומן שבהם (אני לא יודעת אם אכן אלו האחוזים אבל נניח..)נכנסים לגוף ואוטומטית נאגרים כ20-40 ג' שומן גוף? (דרך אגב אם כן, - זה נורא ואיום).

מנהל פורום תזונה טבעית