אומגה 3
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום. שאלית היא מה היתרונות של חומצת אומגה 3 האם יש חסרונות באכילה יתרה של דגים כמו סלמון ובאילו עוד דגים נמצאת חומצה זו ובאילו עוד מאכלים האם זה נכון שיש לה השפעה הפוכה על תהליך הקמטים של העור. אודה על התשובה מזל
אומגה-3 היא חומצת שומן חיונית (שהגוף לא יכול לייצרה בעצמו וצריך לקבל ממקורות חיצוניים). מקורות: דגי ים ממים עמוקים כמו סלמון. מקורות צמחיים: פשתן טחון, אגוז מלך. להלן חלק מהיתרונות של אומגה 3: מונעת יצירת קרישי דם (לא מומלץ לאנשים הלוקחים תרופות לדילול הדם) מאזנת לחץ דם משפרת מצב של פסוריאזיס ודלקות פרקים מונעת תהליכים דלקטיים בגוף מחזקת את המערכת החיסונית מונעת סרטן תורמת להורדת הכולסורול ה"רע" - מקטינה סיכון למחלת לב. לאחרונה פורסמו מחקרים שהוכיחו שהיא אנטי דכאונית. לא ידוע לי על השפעה חיובית על קמטים בעור, אבל בהחלט סביר. אחד החסרונות באכילת דגים הוא הסכנה להרעלת כספית. בארה"ב יש עכשיו דאגה גוברת והולכת בנושא. אפשר לבצע חיפוש על "דגים" וחיפוש משנה: כספית. (באנגלית: FISH, MERCURY). בהצלחה צביקה