שוקו

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

05/08/2003 | 16:04 | מאת: גלי

ילדי שותים לפחות שתי כוסות שוקו ביום . רציתי לדעת אם יש העדפה תזונתית-רפואית לאחד משני סוגי השוקו: שוקו מוכן (קרלו, יוטבתה...) או חלב עם אבקת שוקו (שוקולית...) ? תודה

06/08/2003 | 08:40 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

גלי שלום, כדאי שתדעי שבקקאו יש גם קפאין וגם חומצה אוכסלית, שניהם מונעים ספיגה של סידן בגוף. הקפאין גורם להפרשת סידן בשתן והחומצה האוכסלית מתחברת לסידן ומונעת ספיגתו בגוף. מובן שיצרני "המעדנים" לא מפרסמים עובדה חשובה זו, כי "בשבילו זה דני ובשבילך חלב..." אני במקומך לא הייתי בונה על שוקו, דני, באדי, או כל מזון אחר עם שוקולד כמקור אמין וזמין לסידן. אני מצטער אם נשמעתי קיצוני ותוקפני, אולי סימה תמתן אותי... בהצלחה צביקה

06/08/2003 | 10:30 | מאת: דליה ודוד הבריאות הטבעית

שוקו ומוצרי החלב לא נועדו לגוף האדם אין יכולת לגוף לפרק את החלב ומוצריו חומר למחשבה

06/08/2003 | 18:14 | מאת: גלי

צביקה שלום ! נכון ששוקו מפחית את ספיגת הסידן בגוף אך מכיוון שהשתיה רבה עדיין יש ספיגה מסוימת לא מבוטלת של סידן. ילדי לא ישתו חלב ללא שוקו ואני מעדיפה שישתו והספיגה תופרע מעט ולא שלא ישתו כלל. אני חוזרת ושואלת אם יש עדיפות לסוג מסוים של שוקו (מוכן או אבקה) ?

מנהל פורום תזונה טבעית