לצביקה, סימה, ופאס...
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
לצביקה, סימה, ופאס- הידען עם השם המעניין.... הבעיה בפורום היא, ההתנגחויות האישיות בין אנשי המקצוע, לא תוכן הדברים. להיפך- דוקא טוב לקרוא דעות שונות ומגוונות. בסופו של דבר, כל אחד עושה את השיקולים שלו לאיזה כיוון ללכת. וכמובן שהפורום הזה הוא רק חלק מהאפשרויות לדעת מה קורה. לצביקה- אני דוקא מסכימה עם רוב דעותיך- הבעיה היא שלאדם הרגיל קשה להתמיד בדיאטת תזונה בריאה ומאוזנת "כמו שצריך". אם כולם היו יכולים לעמוד בזה, לא היו חולים בעולם. והנה עוד שאלה מעוררת מחלוקת חדשה: אני נוהגת לאכול עוף, כבד ובשר (אני יודעת שיש בזה נזקים, מצד שני יש בבשר ויטמין בי 12) פעם בשבוע וחצי בערך נגיד. מה אתם אומרים על זה?
שוב שלום לאומגית, מה שחשוב לציין לגבי אכילת בשר למי שאינו צמחוני/טבעוני /דוגל בנטורופטיה, זה שכל עוד צורכים ממנו בכמות סבירה אין בכך כל נזק אם מדובר בבשר דל-שומן, עוף או הודו , יש לצרוך לפחות 3-4 פעמים בשבוע וזאת כדי להבטיח צריכה מספקת של ברזל וויטמין B12 ,חשוב גם כפי שהמלצתי לך בתשובתי הקודמת לצרוך דגי-ים צפוני לפחות פעמיים כשבוע. לגבי כבד אני אישית לא ממהרת להמליץ גם בגלל כמות הכולסטרול [ולמרות כמות הברזל וB12 הגדולה שיש בו,] בעיקר בגלל כל מה שנספח אליו מרגע הוצאתו מהעוף ועד שהוא מגיע לצלחת, הכוונה למיקרובים שונים ולא הכי ידידותיים וזאת בלשון המעטה,,,,,,,,,,ושוב הרבה בריאות,,,,,,,,סימה
לאומגית, אני לא מסכים איתך ש"לאדם הרגיל" קשה לשמור על תזונה נכונה. זה עניין של החלטה וסדרי עדיפויות בחיים. אני לא מציע לעשות שינויים מהפכניים ולהפוך לטבעוני בין לילה (זה אפילו יכול להזיק). צריך לעשות בהדרגה כמה תיקונים בתזונה, להימנע מחומרים מזיקים ולהוסיף חומרים מועילים. הבעיה היא שקיימת בורות וחוסר ידע בנושא. אנשים לא מוכנים לעבוד על המניעה, כי זה משהו מופשט ו"לי זה לא יקרה". כשכבר יש מחלה, אז הולכים לרופא ומקבלים תרופות כימיות שיש להן תופעות לוואי (אין תרופוה בלי תופעות לוואי - אבל הרופא אמר וחייבים לקחת). אחר כך הולכים לדיאטנית הקלינית אשר מציעה לך לא לאכול את אותם הדברים שאני מלכתחילה ממליץ לא לאכול. לדוגמה: הדיאטניות הקליניות (גם בפורום הזה) מזכירות כל הזמן כמה חשוב לאכול בשר, ביצים, דגים ומוצרי חלב (כדי לקבל חלבון איכותי ברזל ו B12). אבל, כאשר מישהו שואל על כולסטרול - אז היעוץ התזונתי כבר שונה. אני יכול לתת לך עוד עשרות דוגמאות כאלה. כבר כתבתי בעבר שבגישה הטבעית תזונת האדם הבריא והחולה צריכות להיות זהות - הכי טוב שיש - טבעי, מלא, ירוק, אורגני, טרי, נטול רעלים. ברור לי ש"יש גזירות שאין הציבור יכול לעמוד בהן" וצריך לעשות פשרות. אני מציע לך, אומגית, לא לראות מה כולם יכולים או לא יכולים ומה ה"אדם הרגיל" יכול. תבדקי מה טוב עבורך. לפי השאלות שלך וההתייחסות שלך נראה לי שאת רוצה לעבור את הגדר לכיוון שלי, אבל פוחדת.... אולי אם תפני לתזונאי טבעי או לנטורופט לתישאול מקיף ויעוץ רציני תראי שזה לא כל כך קשה ואפילו מועיל ופתאום מרגישים טוב יותר. אגב, אני בטוח שגם אם תפני לתזונאית קלינית ותגידי שאת צמחונית - תקבלי יעוץ מעולה ומאוזן ללא בשר. בנושא עוף, כבד ובשר, אני חושב שזה מיותר(לרוב האנשים). הכבד הוא המעבדה הכימית של הגוף ובו מרוכזים רעלים רבים בשלב שלפני ניטרולם והפיכתם לפחות רעילים. עם זאת, יש בו גם מצבור של ויטמינים וברזל. אם אין לך חוסר רציני בברזל - אפשר להימנע. עניתי בנושא לליאורה ש. בדף קודם לשאלה בנושא חלבון מהצומח- כדאי לך לקרוא. לבריאות צביקה