פירות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/07/2003 | 22:38 | מאת: לימור

האם בפירות מתוקים יש יותר סוכר מאשר בפירות פחות מתוקים? (למשל מלון בשל שמתוק יותר מאשר מלון פחות בשל) והאם ניתן להסיק מזה שבפירות מתוקים יותר יש יותר קלוריות? אם כן, האם עדיף להעדיף פירות שאינם בשלים מדי על מנת לצרוך פחות קלוריות?

21/07/2003 | 07:29 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

לימור שלום, פירות בשלים אכן מכילים יותר סוכר, אבל אני לא מציע לך לאכול פירות בוסר. הם חומציים מידי ועלולים לגרום נזק. הטבע תיכנן שנאכל פירות וירקות בשלים. את יכולה לבחור פירות המכילים פחות סוכר כמו: מלון, אשכולית, משמש, קיווי, שסק, שזיף ואפרסק. צביקה

22/07/2003 | 01:26 | מאת: סימה -דיאטנית קלינית

לימור שלום . חשוב שתזכרי שלא משנה רכוז הסוכר בפרי , אלא הכמות היומית שאוכלים. מהתשובה שקיבלת ניתן להבין שפירות המכילים פחות סוכר ניתן לאוכלם באופן חפשי, ומאידך להמנע מאותם פירות היותר מתוקים. אני ממליצה לעומת זאת לאכול מכולם אבל בפרופורציה נכונה, אם מומלץ לאכול כ-4 מנות פרי אז חשוב לדעת לחלק את הכמות בהתאם לסוג הפרי, למשל 1 מנהת פרי=תפוח בינוני=250גר מילון/אבטיח=12 דובדבנים=12-14 ענבים=2קיווי=2שזיפים=3 מישמשים=1אפרסק בינוני=1 נקטרינה= 1 בננה קטנה-=1 תפוז=חצי אשכולית =חצי כוס מיץ פירות טבעי, וכו וכו, בעצם נראה לי שכתבתי לך את כל סוגי הפרי. לבריאות,,,,,,,,,,,,,סימה

מנהל פורום תזונה טבעית