טיפול בכולסטרול

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

06/07/2003 | 00:28 | מאת: עדי

האם שום באמת יכול לסייע בהורדת הכולסטרול ה"רע"? באיזה כמות מומלץ לאכול ממנו(בהנחה שאני פשוט אוהב שום) כנ"ל לגבי יין- אם כן האם מדובר גם ביין מתוק? ובכיוון ההפוך: האם אוכל מעושן(ובמיוחד דג מעושן כמו "לקרדה") יכול לגרום לעליה בכולסטרול או לנזק אחר כל שהוא? האם יש לך המלצות נוספות לגבי כולסט' גבוהה?

06/07/2003 | 09:13 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

עדי שלום, מבין כל התכונות החיוניות של השום (כפי שציינתי בפורום זה - לחפש מספר דפים לאחור) הנושא של הורדת לחץ דם וכולסטרול לא הוכח במחקרים. אבל גם לרפואה העממית ולנסיון של המטפלים יש ערך. אני בעד. בנושא מזון מעושן אני ממליץ להימנע! מזון מעושן מכיל נטריטים וניטראטים אשר הופכים בגוף לחומר מסרטן. מלבד זאת דג מעושן מכיל כמות רבה של מלח שגם הוא מזיק וגם שומן רווי. כדאי להשאיר דג מעושן, פסטרמה וכד' על המדף בסופר. יין מתוק לא ממולץ בכלל הכמות הרבה של הסוכר. אם יין - אז אדום יבש מאיכות טובה. לגבי תזונה להורדת כולסטרול מציע לחפש בפורום הזה ובפורום נטורופטיה (רבות נכתב בנושא). זה שילוב של תורשה ותזונה (לא רק תזונה). במקביל להורדת כמויות של חלבון מהחי כדאי לאכול מזון עשיר בסיבים (ירקות, דגנים, קטניות), 2 כפות שמן זית מכבישה קרה (רצוי אורגני), תה מעלים של זית, שמן דגים, או תוסף מזון המכיל אומגה3. אם זה מאד מציק כדאי לפנות לנטורופת. בהצלחה צביקה 054/258544

06/07/2003 | 11:23 | מאת: adi

וכדאי גם לעסוק בספורט. עדי

מנהל פורום תזונה טבעית