צבעי מאכל וחומרים משמרים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
יש לי ספר בשם לסלק את הקוץ. שמסביר את כל הדברים שמוסיפים לאוכל ולשתיה. שמה כתוב על צבע מאכל E122 (אזורובין קרמויזין) שמותר בישראל אבל בהגבלת כמות. לפי מה שכתוב זהו חומר מסוכן ובעיקר לחולי אסתמה (לבן שלי יש אסתמה) בספר גם כתוב שזה צבע שאסור בארה"ב אבל הבעיה היא שבארץ בכל הממתקים לילדים ובמשקאות פטל שונים הוא נמצא. מה את חושבת על זה? האם מותר בכל זאת לאכול ולשתות קצת? ודבר שני יש שני חומרים משמרים שנמצאים במשקאות קלים E211 E223 שמותרים בישראל אבל בספר כתוב שמשרד הבריאות מגבילים את הכמות שלהם. השאלה שלי אם משרד הבריאות מגביל את הכמות אז האם זה יכול להיות חומרים מסוכנים לאדם?
שלום אורית חלק מהחומרים המשמרים וצבעי המאכל הם מסוכנים לאדם, וחלק לא. אם את מקבלת את הכתוב בספר, אני מציעה שתפעלי על פי הכתוב בו, ותנסי למנוע מבנך את המוצרים שמכילים חומרים מסוכנים, או כאלה שמגבירים אסטמה. אין לי מידע יותר מעודכן או יותר מדוייק, כך שאין לי הרבה מה להוסיף בעניין. בעיקרון אני בעד לאכול כמה שפחות מוצרים צבועים ומכילי חומרים בלתי מוכרים ובלתי ידועים, ובעד לבחור מזונות שעברו הכי פחות עיבוד אנושי-תעשייתי בדרך אל הצלחת. בעולם של היום קשה מאד להמנע מחומרים משמרים וצבעי מאכל למיניהם, ביחוד כשמדובר בילדים. אפשר רק להשתדל לבחור עבורם את הפחות משומרים, פחות מזיקים, ולהציע להם גם אפשרויות יותר טבעיות כמו פופקורן שמכינים בבית, פירות בצורות שונות, גלידות ביתיות וכד'. בהצלחה.