חלבון? חלמון? למה?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

19/01/2001 | 23:01 | מאת: גאיה

שלום רב., יש לי שאלה למה קוראים לצהוב של הביצה - חלמון? וללבן של הביצה - חלבון? כאשר בצהוב של הביצה יש פי שתיים פרוטאין (חלבון) מאשר בלבן? איפה נימצא האלבומין בביצה? לתשובתכם המלומדת אודה.,

20/01/2001 | 11:51 | מאת: סמדר בן נון

שלום גאיה, יש לך קצת בלבול. ח ל מ ו ן ביצה לא מכיל כלל חלבונים אלא שומן בלבד, ובו גם נמצא הכולסטרול "הנורא" . החלבונים של הביצה, כולל האלבומין, נמצאים בחלק הלבן - הח ל ב ו ן. ואגב, חלבון הביצה הוא החלבון הקרוב ביותר מבחינת ההרכב שלו לחלבונים המרכיבים את הרקמות שלנו, ולכן הוא נחשב לחלבון ה"איכותי" ביותר מהמזון !

20/01/2001 | 14:04 | מאת: גאיה

שלום רב., קיבלתי בברכה את תשובתך אך עכשיו אני מבולבלת יותר שאלתי נבעה מכך שקראתי מאמר בעיתון שניקרא:3+ ברחובות ושם תזונאית קלינית בשם מאיה רוזמן-אורבך כתבה כך: חלבון(לבן) מכיל: 18% מים 11% חלבונים אינו מכיל שומן ולכן הוא דל קלוריות. חלמון(צהוב) מכיל: 50% מיים 33% שומן ו17% חלבון . מפה שכמות החלבון גדולה יותר מאשר בחלבון ששם יש רק 11% חלבון (לבן) אזמי היה צריך להקרא חלבון ? הלבן או הצהוב? זה שיש בו יותר חלבונים או פחות? לתשובתך אודה.,

מנהל פורום תזונה טבעית