צריך עזרה מאנשים מבינים בוויטמינים..
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אני צריך פירוט בבקשה באיזה ירקות יש הרבה ווטמין A ובאיזה יש קצת.. גזר, קישואים, מלפפון, עגבניה, חסה, תפו"א... וגם קצת בפירות.. כמה שמי שעונה זוכר.. תודה רבה מראש!
כל הירקות הכתומים והירוקים וכך לגבי פרות כתומים המכילים שפע של ויטמין A' הבעיה היא שצריך לשלב מזון שומני - בעיקר עם הירקות - על מנת שהויטמין יספג בגוף.
להפך אני רוצה להמנע או לפחות להמעיט בצריכה של וויטמין A מסיבות ארוכות ומגוונות מאוד, אני צריך קצת יותר פירוט ספציפי...
שלום מחפש תשובה! ויטמין A לא נמצא בפירות וירקות, רק במזונות מן החי: חלמון ביצה וכבד עשירים בו במיוחד, והוא נמצא בכמויות יפות גם בחלב ומוצריו ובשרים שונים. חשוב להזהר מתוספים של ויטמין A, ולקחת אותם רק אם באמת יש חוסר, שכן עודף שלו יכול להביא להרעלה קשה ומסוכנת. מה שנמצא בירקות ופירות הוא נגזרת צמחית של ויטמין A, שנקראת בטא-קרוטן. בטא קרוטן, בניגוד לויטמין A, אינו רעיל ואין סכנה לאכול ממנו יותר מידי. הירקות והפירות העשירים בו ביותר הם הכתומים והירוקים כהים: גזר, בטטה, דלעת, ברוקולי, תרד, מנגולד, מנגו, אפרסק צהוב, משמש וכד'. בהצלחה.
תודה רבה!