גבינה צהובה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
לאחרונה יצא לשוק מוצר חדש שנקרא גבינה צהובה ללא כולסטרול. רציתי לדעת אם במקום הכולסטרול יש בגבינה שומנים אחרים שמזיקים לא פחות מהכולסטרול ? איזו גבינה צהובה עדיף לצרוך ללא כולסטרול או עם כולסטרול בהנחה שמדובר בצעירים ללא בעיה של עודף כולסטרול ? תודה מראש
שאלה טובה מאד אני מכורה לגבינה צהובה ומפני שאומרים ש" מה שאתה הכי אוכל זה מה שהכי מזיק" הפסקתי לאכול גבינה צהובה מזה שבועיים......
האם אכילה של גבינות שמנות (כ-200 גרם ביום ויותר) למי שאינו סובל מעודף משקל או כולסטרול, עלולה לגרום לנזק? (כאשר זה החלבון בארוחה).
שלום רוני אדם שאינו סובל מעודף כולסטרול, משקלו תקין והוא בדרך כלל בריא, לא ממש צריך לדאוג לגבי תכולת הכולסטרול במזון שלו. אמנם אין כאן המלצה לצרוך כולסטרול בכל פה, אך פה ושם גבינה צהובה, או ביצים, או כבד, או סטייק- זה לא מה שיעשה שינוי משמעותי לאורך זמן ברמת הכולסטרול. כמו בכל תחום אחר בתזונה, גם במקרה הזה של הכולסטרול, גיוון הוא חשוב: כדאי לנסות לאכול מידי יום מזונות אחרים, ולא להתמיד כל הזמן עם גבינה צהובה, או כל סוג מזון אחר. אפשר לאכול אותם לפעמים, פעם בכמה ימים, ובימים אחרים לאכול מזונות אחרים. לגבי שאלתך על הגבינה נטולת הכולסטרול- יש כל מיני מוצרים בשוק. חלקם עשויים עם שומנים מוקשים, מה שמאד לא רצוי, חלקם הם חיקוי מסויה, וכד'. לדעתי אם אתה רוצה גבינה צהובה, תאכל גבינה צהובה אמיתית, רק כאמור, חשוב לגוון. מקוה שעניתי לכולכם. בתיאבון.