אומגה 3

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

15/05/2003 | 22:14 | מאת: מנש

האם אומגה 3 בקופסאות טונה וסרדינים אינה נהרסת?

16/05/2003 | 21:13 | מאת: נירה אולנד

שלום מנש טונה היא דג יבש ודל שומן מיסודו, ולכן כמות האומגה 3 שבטונה היא קרובה לאפס, גם כשהדג טרי או קפוא, וגם כשהוא משומר. סרדינים הרבה יותר עשירים באומגה 3, והם מקור טוב לחומצות שומן אלה. סביר להניח שכשאתה אוכל סרדינים משומרים בשמן, חלק ניכר מחומצות השומן אומגה 3 כבר נמצאות בשמן שבו נמצאים הסרדינים. לכן עדיף לא לשפוך את השמן, אלא לשלב גם אותו בארוחה. חומצות השומן אומגה 3 לא נהרסות אמנם, אך המחיר הוא כמובן של הרבה קלוריות של שמן. דרך יותר דלת קלוריות להשיג את חומצות השומן אומגה 3 היא לקנות סרדינים טריים או קפואים, ולא משומרים בשמן, או לקנות סלמון נורבגי שעשיר גם הוא באומגה 3. בתיאבון.

17/05/2003 | 20:51 | מאת: מנש

תודה רבה על התשובה המפורטת.

מנהל פורום תזונה טבעית