האם הבישול/חימום במיקרוגל פוגע בערך התזונתי של המז

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

13/05/2003 | 10:52 | מאת: ארנסט

לעדינה שלום, שמעתי מספר פעמים את הסברה כאילו מכשיר מיקרוגל פוגע באיכויות התזונתיות של המזון יותר מבישול רגיל. לתומי חשבתי שכיון שהחשיפה לחום קצרה יותר מכשיר מיקרוגל דווקא שומר על הערך התזונתי. האם ידוע לך מה נכון ? בתודה ארנסט

16/05/2003 | 19:50 | מאת: נירה אולנד

שלום ארנסט עם כל הכבוד, עדינה לא עונה פה על שאלות כבר חודשים רבים. אתה צודק: החשיפה הקצרה יחסית של המזון לגלי המיקרוגל דווקא פוגעת פחות בויטמינים במזון, והורסת אותם פחות מאשר בישול ממושך יותר. לכן בישול קצר במיקרוגל שומר יחסית על הערך התזונתי של המזון. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית