פסטה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/04/2003 | 17:43 | מאת: דנה

השוויתי את הערך הקלורי של פסטה רגילה לפסטה אורגנית מקמח חיטה מלא ולהפתעתי גיליתי כי הערך הקלורי של פסטה מקמח מלא הוא אפילו מעט יותר גבוה מפסטה רגילה. הייתכן ? האם יש פסטה מקמח מלא דלת קלוריות (כמו לחם קל ) ?

20/04/2003 | 21:52 | מאת: adi

דנה, פסוה מקמח מלא אכן זהה מבחינה קלורית לפסטה מהקמח הלבן. לא שמעתי על פסטה דלת קלוריות. על כל פנים הפסטה לא מהווה בעיה אלא הרוטב. עדי

26/04/2003 | 09:58 | מאת: נירה אולנד

שלום דנה פסטה בעיקרון עשויה מקמח, לפעמים עם ביצים ולפעמים בלי. מאחר והיא מוצר יבש, שלא ניתן לנפחו עם מים המכילים 0 קלוריות, אז ערכה הקלורי של פסטה יבשה תמיד יהיה גבוה. מה שאת יכולה לעשות הוא לבשל את הפסטה טוב (לא אל-דנטה, אלא מבושלת עד הסוף), כי כך היא סופגת יותר מים, וכוס פסטה תכיל פחות קלוריות. בנוסף את יכולה להכין רוטב לפסטה שיכיל ירקות חתוכים מסוגים שונים, כך שנפח האוכל בצלחת יהיה לא רק פסטה, אלא גם ירקות. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית