סיבים תזונתיים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
ראיתי שנאמר בפורום ע"י הדיאטנית כי הסיבים התזונתיים מעכבים ספיגה של השומנים וכ"ו ולכן מומלצים רציתי לדעת למה הכוונה מעכבים ספיגה , למה זה טוב והאם בעיכוב הם גם מונעים את הספיגה כלומר האם ללא אכילה נוספת של סיבים השומנים יספגו בגוף ואילו אם נוסיף עוד סיבים אזי יתכן והשומנים לא יספגו בגוף???
שלום דינה הסיבים התזונתיים שמעכבים ספיגת שומן וסוכרים הם סיבים מסיסים, לא כל סוגי הסיבים. סיבים מסיסים נמצאים בשבולת שועל, תפוחים, גזר, סיבי פסיליום, בחלק הפנימי של קטניות (לא בקליפה) וכד'. הסיבים רק מעכבים את הספיגה, הם לא מונעים אותה. לכן, זו לא שיטה טובה כדי לאכול שומנים ושהם לא ייספגו במערכת העיכול. העיכוב בספיגה הוא יעיל בכך שלזרם הדם השומנים והסוכרים מגיעים בהדרגה, ואז לגוף קל יותר לעבד אותם ולהתמודד איתם ביעילות רבה יותר מאשר אם הם מגיעים בבת אחת. זאת לא שיטה להרזיה, אלא שיטה שיכולה לשפר מצב של הפרעות ברמת הסוכר בדם, סוכרת, רמת שומנים גבוהה בדם וכד'. בהצלחה.