רציתי לדעת
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
1. שמעתי שסוכרזית וכל הממתיקים המלאכותיים אינם טובים לבריאות. האומנם? 2. מה ההבדל בין סוכר חום לסוכר לבן בקלוריות ובערך התזונתי? 3. מה ההמלצה הטובה והבריאה ביותר להמתקת שתיה חמה בלי להשמין יותר מדי?
שלום מילולי כבר נכתב לאחרונה רבות בנושא זה בפורום, אנא בצעי חיפוש בנושא הממתיקים. לכן גם אענה לך בקיצור בלי הסברים: 1. אין הוכחות כלשהן לכך שממתיקים מלאכותיים מזיקים לבריאות, בודאי לא בכמויות שאנשים צורכים בדרך כלל. ציקלמט הוא היחידי שהוכח במסרטן בחולדות, וגם זאת בכמויות אדירות שאף אחד לא מגיע אפילו קרוב אליהן. 2. ההבדל בין סוכר חום ולבן הוא מזערי ביותר, למעשה מבחינה תזונתית ניתן להתייחס לשניהם כאל זהים, וגם הדבש דומה לשניהם מאד . 3. אם את לא רוצה להשמין, כדאי לך להמתיק שתיה בממתיק מלאכותי. אם את בוחרת בסוכר או בדבש- בכל המקרים כפית מכילה 20 קלוריות, לא משנה איזה סוכר ואיזה דבש תבחרי. בהצלחה.