אוכל חריף (מאד)
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שמעתי שזה טוב נגד חיידקים, שזה גורם לאולקוס, שזה מעלה לחץ דם ועוד כהנה וכהנה. מהי דעת הרפואה המודרנית לגבי אוכל מאד חריף (הרבה מעבר לקצת סחוג תימני ליד החומוס). האם חוסר הרגישות שלי לעוצמת החריפות עלול להזיק לי בכך שאני אוכל בכמויות ובדרגות חריפות שרוב הסובבים אותי אינם מסוגלים לטעום?
שלום סחוג חריף הוא למעשה לא טעם בדומה למתוק, מלוח , חמוץ ומר. חריף היא יותר תחושה, ולמעשה מדובר בכוויה שנגרמת למקום שהחומר החריף נוגע בו. בשל סיבה זו אם אתה נוגע עם חריף בעין או בריריות אחרות בגוף, התחושה היא של צריבה כואבת. בשל הכוויה שהגוף חווה, אכילת מזון חריף גורמת להפרשת אנדורפינים במוח, כמו שקורה בפציעה. האנדורפינים גורמים לאדם תחושה טובה מאד של הנאה והתעלות. כפי הנראה אתה כבר מכור לתחושה הזו, ובגללה אתה אוכל חריף מאד. אוכל חריף לא שורף חיידקים ולא שורף שומן. הוא כן עלול לגרום לנזק לרירית מערכת העיכול, בשל העובדה שהוא גורם לכוויה לאורך האיברים השונים במערכת העיכול. אך רירית זו מתחדשת כל הזמן, ולכן לא ברור אם הנזק הוא ארוך טווח או בעייתי בכלל. כדאי שתפנה את השאלה גם לרופא גסטרו, שיוכל לענות לך בצורה יותר מקצועית לגבי רירית הקיבה, והאם עלול להגרם לה נזק ממשי. בתיאבון.
תודה. האם ידוע לך על רופא גסטרו באתר זה או אחר?