קפיצה בערך טריגלצידים אחרי פסח

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

18/04/2023 | 00:08 | מאת: דניאלה

כבר תקופה שאני מצמצמת משמעותית צריכת גלוטן, על רקע גזים. במקביל, עקב תחושה כללית לא טובה בגוף ודפיקות לב מוזרות התחלתי תהליך תזונתי להבררת הגוף - והתחלתי להכין בבית טורטיות משיבולת שועל גסה טחונה עם קמח עדשים. כל פעם מילוי אחר (ביצה, אבוקדו, גבינצ, סלמון מעושן) והרבה ירקות. טריגלצידים בבדיקת דם לפני תחילת התהליך 130. בפסח לא היה קמח עדשים כשלפ אז רכשתי טורטיות תירס מוכנות.... בנוסף אכלתי פעם אחת בג'ירף שזה אוכל דיי מעובד. בבדיקת דם היום טריגלצידים 180, קפיצה חדה מאוד בפחות מחודש..... האם משהו בשינוי התזןנתי שתיארתי יכול להשפיע על הזינוק המהיר? בנוסף אשמח להערכה קלורית של הטורטייה.... 2.5 כפות קמח עדשים וכף שיבולת שועל עם מים.

19/04/2023 | 23:49 | מאת: אביבה די וורולי

קשה להעריך את הסיבה של שינוי דרסטי בערך אחד. חשוב גם להסתכל על שאר הערכים (גלוקוז, שומנים, תפקודי כבד...). ממליצה מאד על ייעוץ מסודר אצל איש מקצוע.

מנהל פורום תזונה טבעית