שאלה בנושא סלק מבושל

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

12/01/2023 | 10:02 | מאת: אמיר

מוכרים ברשתות מארז של סלק מבושל בואקום רציתי לדעת האם זה בריא כמו טריא או פחות על האריזה כתוב שיש שם רק סלק

12/01/2023 | 10:10 | מאת: חוקרת צעירה

יש בזה אמנם רק סלק, רק קח בחשבון שכדי לשמור על המוצר, מיד אחרי הבישול הסלקים נארזים ומחוממים בטמפרטורה גבוהה מאוד (בדרך כלל מעל 115 מעלות) כחלק מתהליך הסטריליזציה וכדי להרוג כל חיידק שעדיין נותר בסלק, בין אם טוב או רע. כלומר, מבחינה תזונתית, אי אפשר ממש להשוות לסלק טרי או כזה שבישלת בעצמך.

15/01/2023 | 12:22 | מאת: אביבה די וורולי

סלק עשיר מאד בנוגדי חמצון, סבים ועוד. חלק גדול מאד מחומרים אלו נשאר בסלק המבושל.

27/09/2024 | 09:49 | מאת: תהילה

שלום. מבינה שמחממים את הסלק לאחר שנארז. האם זה לא מסוכן? הפלסטיק הרי מפריש חומרים בחימום. אשמח להבין האם מסוכן ואם מומלץ לא לצרוך. תודה

מנהל פורום תזונה טבעית