קליפה/ציפוי של שקדים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

29/12/2002 | 16:22 | מאת: שקד

ידוע שאם נרתיח את השקדים יהיה קל לקלף את הקליפה. האם יש ערך תזונתי בקליפה? כיצד מומלץ לאכול את השקדים? עם/בלי קליפה?

02/01/2003 | 13:02 | מאת: שלומית

בטבלאות של מזונות העשירים בסידן מצאתי "שקדים טבעיים". מה ההבדל בין שקדים טבעיים לקלויים? הייתכן שתכולת הסידן משתנה עם הקליה? או אולי הספיגה שלו נפגעת? ובהקשר לשאלה הקודמת - כיצד ישפיעו מבחינה זו הרתחה, בישול או אפיה? בתודה, שלומית.

03/01/2003 | 09:19 | מאת: נירה אולנד

שלום שקד לקליפה החומה הדקה של השקדים אין ערך תזונתי, והיא גם לא רעילה בניגוד לדעות מסויימות. ניתן להסיר אותה או להשאיר אותה על פי טעמך ורצונך ללא הבדל תזונתי כלשהו. ייתכן שאפשר להתייחס לקליפה החומה כסיבים תזונתיים, ואז חבל אולי להפסיד אותם, אך אם יותר טעים או יפה בעינייך כשהשקדים הם ללא הקליפה החומה- זה גם בסדר. ולשאלתה של שלומית: ככל הידוע לי לא צריך להיות הבדל בספיגת הסידן בשקדים אם הם טבעיים או קלויים. פשוט לקחו את הנתונים של שקדים טבעיים, שמכילים יותר מים משקדים קלויים, זה הכל. מן הסתם תכולת כל המינרלים כולל סידן תהיה גבוהה יותר ב 100 גרם שקדים קלויים יחסית לטבעיים, כי יש בהם פחות מים, הם יותר מרוכזים. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית