שאלה על מעדן דמוי דבש
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
האם מעדן (בצנצנת) המיוצר במכוורת, שרכיביו הם: ממתיקים, סיבית תזונתיים, מים ודבש טהור (שם המוצר: "מעדן לייט"), טעמו כדבש והוא נראה כדבש, הוא בריא?
מעניין מהם הממתיקים... אני חושבת שעדיף דבש אמיתי, טהור, חשוב שלא יהיה מחומם ומחברות קטנות. כמובן לשמור על מידתיות!
הממתיקים במעדן הנ"ל מפחיתים את מספר הקלוריות מ-320 בדבש טהור ל-155 במעדן הנ"ל, ואת אחוז הפחמימות (=סוכרים) מ-80% בדבש טהור ל-21% במעדן הנ"ל. על רקע זה האם באמת עדיף דבש טהור? והאם הוא עדיף לגבי צרכן טרום סוכרתי?
ממתין לתשובתך. חנן