דיסה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

14/12/2002 | 18:14 | מאת: שמוליק

מה יש בדיסה,שכל -כך בריא? מה עדיף ,סולת/קווקר? האם מפריע שמוסיפים חלב?

18/12/2002 | 19:03 | מאת: נירה אולנד

שלום שמוליק למה אתה חושב שדייסה זה דבר כל כך בריא? דייסה היא בסך הכל דגנים מבושלים במים או בחלב, לא בשונה מאורז, תפוחי אדמה או לחם. זה כל הסיפור. רק שבדייסה התוצאה הסופית יותר נוזלית, זה הכל. לתינוקות יותר קל לעכל דגנים טחונים מבושלים עם נוזלים, לכן דייסה היא מזון שמציעים בדרך כלל לתינוקות או לילדים קטנים. גם בין הבוגרים יותר יש אנשים שאוהבים דייסות, וזה בסדר גמור, אך אין כאן ערך בריאותי יוצא דופן כלשהו. סולת היא חיטה שנגרסה לגודל של גרגרי סולת. שבולת שועל היא דגן בפני עצמו, שנהוג לאכול אותו בצורת דייסה, או להוסיף אותו למרקים להסמכה, להכין ממנו מאפים מסויימים וכד'. שבולת השועל התפרסמה כבעלת סובין שתורם להפחתת כולסטרול ולחץ דם. מאחר וחיטה אפשר לאכול בהרבה צורות נוספות (לחם, מאפים שונים, קוסקוס, בורגול), אפשר בהחלט לנצל את הדייסה לאכילת שבולת שועל, שהיא נפוצה פחות בצורות אחרות. העיקרון החשוב ביותר בתזונה הוא עקרון הגיוון: גם דייסה אפשר לגוון, לאכול פעם דייסת שבולת שועל, פעם סולת, פעם תירס, וכד'. בתיאבון.

18/12/2002 | 19:12 | מאת: שמוליק

את יכולה ,בבקשה,לפרט על ערכים תזונתיים(סיבים,ויטמינים..) וכמותם? אם מה לא כדי לאכול ביחד(ירקות,פרות,חלב??),ולמה? תודה שמוליק

מנהל פורום תזונה טבעית