אשלגן בירקות ופירות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
היי רציתי לדעת באיזה ירקות ופירות יש אשלגן ? בתודה לכולם תרצה רייטר מירושלים.
שלום תרצה כל הירקות והפירות מכילים אשלגן, וכמותם גם דגנים, בשרים ומוצרי חלב. למעשה קשה למצוא מוצרי מזון דלים באשלגן, ודיאטה דלת אשלגן היא מוגבלת מאד. העשירים ביותר באשלגן הם פירות יבשים , אגוזים ופיצוחים למיניהם, עלים ירוקים (עשבי תיבול, תרד, מנגולד), בטטות, פטריות, אפונה ירוקה, אבוקדו, משפחת הכרוביים (ברוקולי, כרוב, כרובית), וגזר. בתיאבון.
לגב' נירה אולנד שלום רב ! תודה רבה עבור המידע ששלחת לנו. המגבלה של אימי תרצה היא בעובדה שיש לה סוכרת TYPE 2 כבר כ- 20 שנה ומטופלת בכדורים. זו הסיבה שירקות ופירות מתוקים כמו גזר, בטטה ופירות יבשים אינם באים בחשבון עבורה למאכל. יש לנו שאלה נוספת ביחס לאפונה ירוקה: הרופאה של תרצה מתנגדת והדיאטנית ממליצה ! מה עמדתך ? נודה לך על התשובה. תרצה רייטר - גמלאית ומורה לכימיה בגימנסיה העברית ירושלים ובנה אביתר.
אני יודעת שיש בבננה אבל כול מי שיודע על עוד ירקות או פירות שיגיד.