ירקות טריים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

02/12/2002 | 14:40 | מאת: טובה

שלום, אני מבקשת לדעת איך אפשר לשמור על הויטמינים בירקות לאחר חיתוכם. למשל בסלט, מלבד לאכול אותם מיד. האם אפשר לשפוך עליהם שמן ולערבב ועל ידי כך למנוע את חימצונם, או אולי חומץ/לימון?? שישמשו כחומר משמר??? תודה על התשובה

06/12/2002 | 10:19 | מאת: נירה אולנד

שלום טובה כפי שציינת, השיטה הטובה ביותר לשמור על הויטמינים מפני חמצון , או הריסתם עקב חום, חשיפה לחמצן, וחשיפה לאור, היא לחתוך אותם סמוך לאכילתם. הוספת שמן מייד עם החיתוך מונעת מגע עם החמצן, אך אינה מפריעה לחום ולאור להגיע אל הויטמינים. הוספת מיץ לימון או חומץ עוזרת לשמור על ויטמין C במידת מה מפני חמצון, פשוט כי הויטמין C במיץ הלימון מתחמצן במקומו, או שהחומציות של החומץ מעכבת קצת את החמצון. גם בישול כמובן הורס חלק מן הויטמינים, אך עדיין, אין ברירה, לא תמיד אפשר לחתוך ירקות ולאכול אותם טריים, או לאכול אותם מייד. אין בכך אסון גדול, אם את אוכלת מגוון מזונות, ירקות טריים לפעמים, מבושלים לפעמים, פרי מידי פעם- רוב הסיכויים שאת מקבלת מספיק ויטמינים גם ככה, למרות ההרס החלקי שלהם. בתיאבון.

07/12/2002 | 21:29 | מאת: אריה

נירה, לידיעתך, קיימת שיטה להכנת מזון, שבה המזון לא נחשף לחמצן וכתוצאה מכך הויטמינים כן נשמרים בשלמותם. בנוסף המזון לא נהרס מבחינה פיזית והוא שומר על מבנהו התאי ועל מרקמו. רצוי שתכירי את השיטה הנ"ל, שפותחה ע"י קבוצת מדענים מאוניברסיטת הרווארד, בשנות ה-50 ולהקל בדרך זו על עבודתך ולרווחת מטופליך. אשמח ליידע אותך בעוד פרטים דרך הדוא"ל.

07/12/2002 | 21:13 | מאת: אריה

מה שאני אגיד יכול להפתיע אותך, אבל שיטה אחרת להבטיח שמרכיבים תזונתיים נספגים למחזור הדם, הינה אכילת ירקות מבושלים קלות. במצב זה המרכיבים התזונתיים שבהם הופכים ליותר זמינים לגוף, מאשר אותם המרכיבים מהירקות החיים. כמובן שרצוי שצורת בישולם, לא תהרוס את אותם המרכיבים מלכתחילה. קיימת שיטה להכנת מזון שבה כל המרכיבים האלה נשמרים וזה מורגש בטעם האוכל ה"מבושל".

מנהל פורום תזונה טבעית