לפת וברוקלי ??.

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

28/11/2002 | 11:26 | מאת: טובה

שלום לכולם, אבקש לדעת כמה סידן יש בלפת ובברוקלי? האם הסדין נהרס בבישול , החמצה או אידוי ומה עדיף? האם הספיגה של הסידן טובה יותר בירקות אלו מאשר בגבינה צהובה למשל. תודה

30/11/2002 | 09:56 | מאת: נירה אולנד

שלום טובה 100 ג' לפת מכילה 45 מ"ג סידן. 100 ג' ברוקולי מבושל מכיל 88 מ"ג סידן. בעיקרון סידן ממוצרי חלב נספג הרבה יותר טוב מסידן מירקות, זאת משום שהירקות מכילים גם חומרים שמפריעים לספיגה, כמו חומצה פיטית, חומצה אוקסלית, וחומרים נוספים. גם תכולת הסיבים הגבוהה בירקות מפריעה פיזית לספיגה. כדאי לא להסתמך רק על מקור אחד לסידן, אלא לגוון, ולאכול גם מוצרי חלב, גם סרדינים או שפרוטים, גם ירקות עשירים בסידן, גם טחינה, קטניות ואגוזים, לגוון מידי יום ולשלב אפשרויות שונות. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית