כולסטרול גבוה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אני בת 20 ולאחרונה עשיתי בדיקות דם שיגרתיות ויצא לי כולסטרול 250. אני די רזה משקלי נא בין 54 ל 55 קילו. שאלתי היא האם ישנם דברים שאסור לי לאכול בכלל ולוותר עליהם? יש לציין ששתיתי תה בבוקר לפני הבדיקה אך הסוכר בבדיקה שלי לא יצא גבוה. אודה לכם על תשובתכם
אידית, אם את לוקחת גלולות המכילות אסטרוגנים, זה יכול להיות. עדי
עדי כפרות עלייך....אני ישים בצד את האשמותי בסטרואידים ושאר גלולות... ואגיד לך בזאת מה את יכולה להפסיק בכיף לאכול: מלוואחים... גבינה צהובה..מלוואחים עם גבינה צהובה...מרגרינה...בצק עלים (פיצות ולחמניות ושאר פסטות למיניהן...) וג'חנונים... תצמצמי את צריכת הבייצים שלך.......תאכלי לא יותר מלחמנייה ממוצעת ליום (לחמנייה של נקניקייה למשל חמנייה ממוצעת..) עדיף לך דברים כמו באגטים או ג'בטות...ולאכול במקומות טובים בכלל יעשה לך טוף בנשמה... יש קמח מלא או שעורה וכאלה שגם טובים...אם תקחי חטיף קורני או קורנפלקס של גרנולה ופירות בבוקר לא יזיק לך... תשתדלי להמעיט בפחמימות חסרות תוכן, תראי בפורום כושר בהודעה "אימון בחדר כושר" ובתגובותיה...וזה כבר ייתן לך כמה עיצות וטיפים לתזונה בריאה וטובה... בהצלחה... מראם...adi כתב/ה: > > אידית, > > > אם את לוקחת גלולות המכילות אסטרוגנים, זה יכול להיות. > > > עדי
שלום, קודם כל לא ציינת את גובהך, כך שמשקלך ברגע זה אינו מהווה מדד אמין. כאשר נמצא כולסטרול גבוה אסור בשום פנים ואופן לוותר על אכילת מזון בעל כולסטרול. בגופנו נמצא כולסטרול טוב ורע. כאשר מונעים מהגוף מוצרים בעלי כולסטרול, מונעים ממנו גם את הכולסטרול הטוב, אשר גופנו זקוק לו. ניתן לאכול עד חמישה ביצים בשבוע לדוגמא. יש להתחיל בפעילות גופנית על מנת לשרוף שומנים, לא משנה כמה את שוקלת.
שלום אידית רמת הכולסטרול שלך אכך גבוהה, ביחוד בהתחשב בגילך הצעיר יחסית. הכולסטרול מגיע גם מהמזון, אך בעיקר מייצור בכבד, שמושפע מגורמים גנטיים . האם במשפחתך הקרובה יש גם כן כולסטרול גבוה? אם כן ייתכן שמדובר בנטיה גנטית של הכבד לייצר יותר כולסטרול מהדרוש. במצב כזה לפעמים אין מנוס מטיפול תרופתי בנוסף להקפדה על הפחתת הכולסטרול מהמזון. אנא ראי הנחיות תזונתיות להפחתת כולסטרול ב"שאלות נפוצות בתזונה" בראש העמוד. בהצלחה.
לא במשפחתי אין היסטוריה של כולסטרול גבוהה. אולם אני משתמשת בגלולות יסמין יכול להיות שרמת הכולסטרול עלתה עקב לקיחת הגלולות? איך אני יכולה לבדוק האם הכולסטרול שלי נובע מהגלולות או שזהו גורם אחר?