קרפ צרפתי- קלוריות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, כמה קלוריות יש בקרפ צרפתי ( בבצק, כאשר הוא עם כמות השוקולד ששמים עליו בד"כ, או רק בבצק ) ? ושאלה נוספת - האם אפשר לאפות סופגניות ( במקום לטגן ) וכמה קלוריות יש בסופגניה שכזאת ( אפויה ) ?
לגבי הקרפ, הבסיס (הבצק) הוא משהו כמו 200 קלוריות. לגבי הסופגניות - אז כן, אפשר לאפות סופגניות וזה חוסך את הקלוריות של הטיגון (רק אולי יותר טופח(. עדי
שלום ענת באמת שאין לי שום אפשרות לדעת כמה קלוריות יש בקרפ צרפתי, איך מכינים אותו, כמה שוקולד שמים בו, איזה סוג של שוקולד, איך מכינים את הבצק וכד'. אני רק יכולה להבטיח לך שדיאטטי זה לא. לגבי הסופגניות: אפשר כמובן להכין מעין לחמניות מתוקות ממולאות בריבה ולאפות אותן בתנור. נדמה לי שאם תקחי את המתכונים לסופגניות ותנסי לאפות אותן תנחלי כישלון, זאת משתי סיבות: 1. הבצק דליל מידי ויתפשט כמו פיתה על התבנית. 2. הבצק יבש מידי, מכיל פחות מידי שומן, מאחר והוא מסתמך על השומן בטיגון. עדיף למצוא מתכון טעים של עוגיות שמרים , ולהשתמש בבצק הזה כדי להכין כדורים ממולאים בריבה או במשהו, ולאפות אותם. בהצלחה.