תינוקת
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב 1. ביתי הקטנה היא בת שנה - רגישה לחלב מיום היוולדה (פעם ניזונה מנוטרמיגן והיום לא מקבלת יותר פורמולות, גם לא מסכימה לקבל פורמולה צמחית). פעם ביום היא שותה (לאחר שאני מרתיחה לה - מפחדת מחיידקים) משקה וניל של אלפרו=250 מ"ל. ברצוני לדעת- איך אוכל להשלים לה את כמות הסידן ? בנוסף, היא אנמית, הרפואים ממליצים על כבד ובשר בקר (חוץ מטיפות שהיא מקבלת) איך אפשר לספק לה ברזל (לא מכבד ובשרים)
שלום נועה אם ביתך יכולה להסתדר עם חלב סויה (והוא אגב מכיל סידן באותה כמות כמו חלב רגיל) אז מצויין. את יכולה גם לנסות לתת לה גבינות סויה מסוגים שונים, טופו, וקטניות אחרות כמו חומוס, אפונה, עדשים, שעועית יבשה בצבעים שונים וכד'. כל אלה עשירים גם בסידן וגם בברזל. טחינה גם היא עשירה בסידן ובברזל, נסי להוסיף טחינה גולמית היכן שאפשר, או להשתמש בה למריחה על לחם למשל. למה לא לתת לילדה כבד ובשר? הם מקורות הברזל הטובים ביותר , ובהם גם הברזל הוא הזמין ביותר. לא ברור מה הסיבה בגללה את מעדיפה לא לעשות זאת. אם הרגישות של הילדה לחלב נובעת מבעיה עם סוכר החלב, אפשר לנסות לתת לה מוצרי חלב דלי לקטוז כמו גבינות צהובות וגבינת קוטג'. אם הרגישות שלה היא לחלבון החלב, אז אי אפשר לתת שום מוצר חלב בכלל. בעיקרון על מנת שתפריט יהיה בריא רצוי להגביל אותו הכי מעט שאפשר. בהצלחה.