חלב פרה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

02/11/2002 | 13:11 | מאת: אן

נירה שלום, את החלב אני מרתיחה ואחר-כך מקררת מעט. לא משתמשת במיקרו לשם כך. השאלות הן: האם ניתן רק לחמם מעט את החלב ולא להרתיח? האם זה נכון שאם רק מחממים מעט את החלב ולא מרתיחם מעצם מעוררים את החיידקים? מהי הכמות המומלצת של חלב פרה לתינוק בן שנה וחודש. מהן הייתרונות/חסרונות של חלב פרה? ומה לגביי חלב פרה קר לתינוק? (נשמע מצמרר?, חיידקים?...)... אודה לך מאד על תשובתך.

03/11/2002 | 09:54 | מאת: אפרת צוק

אן שלום! אם את קונה חלב של אחת המחלבות המוכרות, אין צורך להרתיח את החלב כי הוא מפוסטר ולכן אינו מכיל חיידקים לא רצויים. חימום החלב במקרה זה הוא לצורכי טעם אישי בלבד. לגבי תינוק בן שנה וחודש, צריך לשקול להמשיך לתת לו פורמולה המותאמת לגילו, ( הדבר תלוי גם בהרכב המזון היומי שלו).

מנהל פורום תזונה טבעית