תזונה במחלת הנשיקה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
מהיא התזונה המומלצת לחולים במחלה?
שלום אורי מדובר ככל הידוע לי במחלה ויראלית , שלעתים קרובות לוקחת כמה שבועות להחלמה. אם החולה בעל תאבון ומרגיש צורך לאכול, אפשר לאכול כל דבר, בתנאי שמדובר במזון דל שומן יחסית , כדי לא לגרום לעומס על הכבד. אם החולה חש בחילות וחוסר תאבון, עדיף לבחור מזונות קלים שהוא מסוגל לסבול, כמו מרק עוף צח, טוסט, אורז מבושל, עוף ממרק , אטריות במרק וכד'. אם החולה יכול, אפשר להכין מרק ירקות , ולנסות גם לתת יוגורט ביו. אם אפשר לאכול מגוון מזונות גדול יותר, כאמור כדאי לבחור במזונות דלי שומן יחסית. אז חשוב להמעיט בשמוש בשמן, מרגרינה, חמאה, מיונז, טחינה, זיתים, אבוקדו, פיצוחים ואגוזים, ביצים, חמאת בוטנים וכד'. אפשר לאכול אורז, לחם, תפוחי אדמה, פסטה, ירקות, פירות, בשרים רזים, פסטרמה, חלבון ביצה, מוצרי חלב עד 5% שומן. כדאי להמעיט במאפים מוכנים כמו קרקרים, עוגות ועוגיות וכד', שהם בדרך כלל עתירי שומן. בכל מקרה כדאי לגשת לרופא המטפל או לדיאטנית באופן אישי על מנת לקבל הנחיות שיתאימו למקרה הפרטי שלכם , מאחר וייתכן שיש עוד גורמים מעורבים שלא כתבת עליהם. בהצלחה ובריאות שלמה.