תפוח אדמה כן או לא
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
.נירה היקרה העתקתי קטע שכתב ירון פישר מהפורום הסמוך אשמח לשמוע את חוות דעתך על אמיתות הדברים ודיוקם . תפ"א על כל צורות ההכנה שלו אינו טוב להרזיה .וכל זאת מכיוון שהוא טעון לעייפה בצורה של סוכר המתעכל במהירות - ולכן מגיע לדם ומעלה את רמת הסוכר בו בצורה חדה . התגובה המתבקשת היא הפרשת אינסולין . תגובה זו לא בהכרח תעשה אותך יותר רעב אלא תגרום לעיכוב מעבר של שומנים מתאי השומן לכבד ,ומשם לשאר הגוף . ולסיכום , הגוף לא יכול להישתמש במאגרי השומן כמקור אנרגיה היות והגישה אליהם נחסמת . חן חן
היי, בקבוצת התמיכה שבה אני נמצאת מאוד ממליצים על תפוחי אדמה אבל אחד ולא חייבים פירה כחלק מארוחת הצהריים. עדי
שלום איילה את אותה האמירה שנאמרה על תפוח אדמה אפשר להגיד על כל צורה של פחמימה מורכבת, כולל לחם, אורז, סוכר, וכד'. נכון, ברגע שאת אוכלת פחמימות, כשהגוף עסוק בפירוקן והטמעתן בתאי הגוף, כשהן לא משמשות לאנרגיה, הן בודאי מונעות פירוק שומן, ואולי מעודדות יצירת שומן נוסף, באותו רגע. והדגש הוא על אותו הרגע. (אגב, אותו תהליך קורה גם כשחלבונים מתעכלים, ביחוד אם הם בכמות גדולה, גם אז הגוף לא מצליח לפרק שומן). אך למה זה בכלל אכפת לנו לרדת לרמה הביוכימית של עיכול המזון והטמעתו בתאים? הרי ברור שאנחנו צריכים להמשיך לאכול ככה או ככה, ומה שבאמת חשוב הוא הכמות הנאכלת. כי ברגע שהעיכול נגמר והגוף זקוק לאנרגיה, אם אין לו מספיק ממנה זמינה בזרם הדם בצורת גלוקוז, הוא ייאלץ להשתמש במאגרי הגליקוגן בכבד, או לפרק שומן, או שניהם יחד, תלוי כמה אנרגיה הוא צריך. בסיכום, הדברים נכונים אך חלקיים מאד, ומתארים רק חלק מהתהליכים שקורים בגוף. ולמעשה אין כל צורך להתמקד דווקא בתהליכי הטמעה של פחמימות בגוף. עדיין מה שחשוב הוא כמה קלוריות אכלת, וכמה את מוציאה, אם מה שמעניין אותך הוא לרזות. בתיאבון.