תזונה "בזמן טחורים" - שאלה לדיאטנית

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

13/10/2002 | 10:33 | מאת: יעל

אשמח לקבל אינפורמציה על מזון מומלץ או מותר בזמן שיש טחורים ולחילופין מאיזה מזון כדאי לי להמנע לחלוטין. הערה - אני מניקה. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
16/10/2002 | 20:15 | מאת: נירה אולנד

שלום יעל כשיש לך טחורים במצב מדמם ומכאיב, השאיפה היא לגרום ליציאה להיות רכה וקלה ככל האפשר. הדרך הפשוטה ביותר לעשות זאת היא להוסיף תכשיר סיבים, כגון פסיליום, מוציויטל , אגיוקור וכד', בכמות המומלצת על ידי היצרן, מידי יום. בדרך כלל לקיחת תוסף סיבים מחייבת שתיה של לפחות 2 כוסות מים באותו זמן, כדי שהסיבים יוכלו להתנפח ולפעול את פעולתם. באוכל, נסי לכלול מזונות עשירים בסיבים: ירקות, פירות (לקלף רק מה שממש אין ברירה אחרת), דגנים מלאים. נסי לכלול ירקות בכל ארוחה- יעזור לך גם לרדת במשקל. חשוב להקפיד על שתיה של לפחות 10 כוסות מים , בנוסף ל2 הכוסות של הסיבים. שתיה מרובה גם כן תורמת ליציאות רכות יותר. אם את יכולה- רצוי לא להפעיל לחץ על האזור לאורך זמן- כלומר לא לשבת הרבה. נסי להסתובב, אפילו לצאת להליכה של כמה דקות מידי יום- כדי לשפר את זרימת הדם ולעודד החלמה. ידוע לי שרופאים ממליצים גם על ישיבה באמבטיה חמה, לא בטוח שאחרי לידה זה מומלץ, נסי לשאול רופא גינקולוג או פרוקטולוג בעניין זה. בהצלחה, ומזל טוב.

מנהל פורום תזונה טבעית