בשר בקר ותזונה נכונה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, האם אכילה של בשר בקר פעם בשבוע מומלצת מבחינה תזונתית, או שהכי בריא זה לא לאכול בשר בקר בכלל. בנוסף, כשאוכלים בקר - איזה סוג של בשר בקר מומלץ (הכי פחות שומני וכ"ו) ? תודה רבה
אמיר, פעם בעשרה ימים זה אפילו רצוי. עם זאת החלק הקדמי של הפרה הוא הרבה פחות שמן. עדי
שלום אמיר בתזונה נבונה הכלל הראשון אומר: הכי חשוב לגוון את המזונות שאתה אוכל. במסגרת זו, כל מזון, גם זה שנחשב למזיק (כמו בשר בקר, כבש, חזיר, כבד) בהחלט יכול להיות חלק מהתפריט שלך, כל עוד לא מדובר באירוע יומיומי. לדעתי אם אתה בריא בעיקרון, הכללת בשר בקר או כבד פעם בשבוע בתפריט שלך יכולה להועיל, למלא את מחסני הברזל ומינרלים נוספים, מבלי לגרום לנזק, כי למרות כמות הכולסטרול הגדולה וכמות השומן הגדולה, עדיין אתה מקבל אותם רק פעם בשבוע. כדאי כמובן לבחור את הנתחים הרזים ביותר, למשל פילה, או שריר לבישול ארוך . אם אין לך רמות כולסטרול גבוהות, אז גם אכילת נתח יותר שומני פעם בשבוע לא בהכרח תגרום לך לנזק. הכללתי בסוגריים למעלה גם בשר כבש וחזיר, , מאחר וגם הם בדרך כלל עתירי שומן רווי, וגם אותם חשוב לאכול לא על בסיס יומיומי, כי אם פעם בכמה ימים . בתיאבון.