איך מכינים לחם מחיטה מלאה ?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

09/10/2002 | 15:54 | מאת: גאיה לוי

שלום רב ! לאחרונה עברתי לאורח תזונתי צמחוני/ טבעוני וברצוני לדעת כיצד מכינים לחם מחיטה מלאה ? וכמו כן ידוע לי שניתן לאפות לחם ללא שמרים כיצד נעשה דבר זה והאם ניתן לעשות זאת באופן עצמאי ? בתודה מראש גאיה לוי

11/10/2002 | 15:09 | מאת: גירית

היי גאיה, מצאתי בשבילך מתכון מתוך אתר "על השולחן" - http://www.hashulchan.co.il זה מתכון ללחם מלא - אבל עם שמרים: לחם מלא עם בזיליקום 20 גרם שמרים טריים 2 כוסות ריוויון (בטמפרטורת החדר) 1/4 כוס דבש 50 גרם חמאה מומסת או 1/4 כוס שמן זית 51/2 כוסות קמח מלא (770 גרם) 1/2 כוס עלי בזיליקום, חתוכים לרצועות 1/2 כוס צנוברים קצוצים (80 גרם) 25 גרם מלח לציפוי 15 גרם חמאה 1 כף שמן זית 1 שן שום כתושה 1/4 כפית מלח * בקערית מערבבים את השמרים ב1/2- כוס מים חמימים. * בקערה מוהלים את הריוויון עם 1 כוס מים ומערבבים פנימה דבש וחמאה. * בקערה גדולה מערבבים 4 כוסות קמח, בזיליקום, צנובר ומלח. מוסיפים את תערובת השמרים ואת תערובת הריוויון ומערבבים היטב. מוסיפים את יתרת הקמח בהדרגה ולשים את הבצק כ5- דקות. * מניחים את הבצק בקערה משומנת ומתפיחים במשך שעה. * חובטים את הבצק על משטח עבודה על מנת להוציא ממנו את האוויר, מחלקים ל2- ומתפיחים עוד 1/2 שעה. * משמנים 2 תבניות לחם ומעצבים 2 כיכרות בתוכן. מתפיחים עוד 1/2 שעה. * מחממים תנור ל220- מעלות. * מכינים את הציפוי: בסיר קטן מחממים חמאה ושמן, מוסיפים שום ומלח ומורידים מהכיריים. * מברישים את הכיכרות בתערובת ואופים עם אדים 10 דקות. מורידים את החום ל180- מעלות ואופים עוד 40 דקות.

11/10/2002 | 18:09 | מאת: אביטל

אני מציעה לך לקנות ספר המוקדש לאפיית לחמים תבדקי שיש בו מתכונים גם ללחם מקמח מלא. בעברית יש לפחות שני ספרים טובים הכוללים הסברים מפורטים באנגלית יש אינספור. ללחם מקמח מלא נהוג להוסיף גלוטן (חלבון חיטה). תפקיד הגלוטן באפייה הוא לתת ללחם מרקם ומבנה. בקמח מלא הגלוטן אינו פועל כמו שצריך ולכן יש צורך בתוספת, או בהכנת לחם שחציו קמח רגיל. גלוטן אפשר להשיג בחנויות מתמחות באפייה. לפעמים יש את זה בסופרים לייד הקמח. בארה"ב למשל זה מוצר מאוד נפוץ.

16/10/2002 | 18:52 | מאת: נירה אולנד

שלום גאיה כל מתכון ללחם מתאים גם לקמח מלא, כל מה שאת צריכה לעשות הוא להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא, ולהפחית מעט מהכמות (למשל במקום קילו קמח- 900 גרם קמח). מעבר לכך כל יתר המתכון אמור להיות זהה. יש אינספור מתכונים ללחם, עם שמרים ובלי שמרים, בכל ספר בישול שמכבד את עצמו. גם ברשת את יכולה למצוא אינספור מתכוני לחם, ולהתאים אותם לקמח מלא. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית