פטריות ועובשים בירקות ופירות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
ענית למישהו שיש פטריות ועובשים מסויימים, שהם קרצינוגניים מאד. ושהם שולחים קורים בלתי נראים לחלקים אחרים של הירק. לכן, אם נתקלים בעובש שחור, או בנקודה שחורה למשל על צנונית או עגבניה, עדיף לוותר עליה ולאכול אחרת. ברצנוי לדעת באילו עוד פירות וירקות מדובר? למשל בהרבה פלפלים אדומים לאחרונה אני מוצאת בפנים, בחלק התחתון נקודות שחורות. וכך גם בחוץ בנקטרינות. האם גם בהם מדובר? בתודה מראש נטע
זה מפטריות או שזהו ריקבון מסוג שלא מזיק? כלורמ איך להבחין בין שחור-ריקבון שאפשר להורידו ואת השאר לאכול וין שחור-ריקבון, שכדאי לזרוק את כל המוצר ?
שלום נטע קשה לי להביע דעה בלי לראות על מה מדובר, אחרי הכל כדי לדעת בודאות צריך לקחת את הירק או הפרי החשוד לבדיקה בעזרת מיקרוסקופ.... ידוע לי על עגבניות, צנוניות, שום, קולרבי, ודגנים יבשים כמו חיטה ואורז , שיש בהם את הפטריה הנ"ל, שמפרישה רעלן מסרטן מאד. בהחלט ייתכן שגם בפלפל זה יכול לקרות. כמובן שלא כל כתם חום שמקורו במכה שקיבל הירק או הפרי הוא בעייתי. לפעמים יש ריקבון מקומי שמקורו בניקור של ציפור, בתולעת שהיתה ויצאה, או במכה שקיבל הירק במהלך מסעו מהשדה לצלחת. ירק או פרי חתוכים שמשנים צבע לחום, כמו אבוקדו, בננה, תפוח וכד', אינם צריכים להדאיג אותך . מדובר בתגובה לחמצן, ואין כאן בעיה תזונתית, רק בעיה אסתטית. בתיאבון.