דגנים מלאים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

02/10/2002 | 09:43 | מאת: יוסי

לנירה שלום ושנה טובה . שאלתי היא כיצד ניתן לדעת שמה שאוכלים הוא אכן דגן מלא , האם קמח סמולינה מחיטת דורום , כפי שמופיע בספגטי הוא דגן מלא ?. לפעמים רשום על האורז רק אורז , איך ניתן להבחין , והאם החשיבות התזונתית והבריאותית של דגנים מלאים היא אכן רבה יותר מאלה המעובדים ? בכבוד רב ,המתעניין , יוסי.

לקריאה נוספת והעמקה
02/10/2002 | 15:43 | מאת: adi

יוסי, 1. רשום על האריזה מהם המרכיבים. 2. לדגנים מלאים חשיבות מרובה ביצירת תחושת שובע וסיבים תזונתיים. עדי

05/10/2002 | 18:26 | מאת: נירה אולנד

שלום יוסי בעולמנו הדגנים הנפוצים ביותר והנמכרים ביותר הם המלוטשים, אלה שהופרדו מהסובין והקליפות של הדגן. לכן, אם כתוב על האריזה "קמח" או "אורז" בלבד, הכוונה לקמח ואורז "לבנים", שאינם כוללים את סיבי הדגנים. קמח סמולינה או קמח דורום או קמח קשה או קמח לחם- כל אלה קמחים לבנים מסוגים שונים של חיטה. על אריזה של קמח מלא כתוב בפירוש שמדובר בקמח מלא, או קמח חיטה מלאה. גם באורז, ישנם סוגים רבים של אורז, אך אם מדובר באורז מלא יהיה רשום במפורש "אורז מלא" או "אורז חום". יש להשיג כיום מספר סוגים של אורז מלא (למשל אורז בסמטי מלא, אורז פרסי מלא, אורז קצר גרעין מלא וכד'), אך בכל מקרה מצויין על האריזה שמדובר באורז מלא או חום. דגנים אחרים כמו שעורה, תירס, שבולת שועל בדרך כלל מכילים סיבים תזונתיים גם בצורתם הנפוצה . אפשר לבחור דגני בוקר מועשרים בסיבים, ישנם סוגים רבים כאלה. כדאי ורצוי לבחור בדגנים מלאים. זאת משום שהם מכילים גם הסיבים התזונתיים הדרושים לבריאות המעיים, הם מכילים את הויטמינים והמינרלים הדרושים לעיכולם והטמעתם בגוף בצורה טובה, כפי שהטבע התכוון, יש להם נטיה להעלות את רמת הסוכר בדם בצורה איטית ובריאה יותר, ובדרך כלל הם גם יוצרים תחושת שובע מהר יותר ולאורך יותר זמן מאשר דגנים מלוטשים חסרי סיבים. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית