סוכרת וסוגי לחם

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/10/2002 | 21:54 | מאת: תומר

שלום נירה, לאמא שלי יש סוכרת והיא מעוניינת לאכול לחם מחיטה מלאה, אך שמתי לב שבלחמים האלה אין את הסמל של אגודת הסוכרת - דבר שישנו בלחמים קלים בודדים (שכולם מקמח לבן), האם היא צריכה לאכול רק את הלחמים המסומנים (ואז לוותר על החיטה המלאה) או שהיא יכולה לאכול גם לחמים אחרים? תודה רבה

01/10/2002 | 22:08 | מאת: adi

היי תומר, דווקא שמתי לב שעל רוב הלחמים הקלים יש סמל של האגודה ובעיקר על אלה שהם מחיטה מלאה. עדי

04/10/2002 | 21:38 | מאת: נירה אולנד

שלום תומר לא ברורים לי השיקולים של אגודת אי"ל להחתמת לחמים מסויימים ואחרים לא, כפי הנראה יש מניעים כלכליים בעניין ולא רק מניעים תזונתיים. העובדה שלחם מסויים אינו נושא את סמל האגודה אינה הופכת אותו לבעייתי עבור חולי סוכרת. לחם מחיטה מלאה (או מועשר בסיבים, או לחם שיפון , או לחם דגנים) הם בריאים ועדיפים על לחם לבן בכל מקרה. מבחינת חולה סוכרת חשוב להבדיל בין לחם רגיל (בין שהוא לבן ובין שהוא מחיטה מלאה וכד') לבין לחם קל (שוב, יש לחמים קלים לבנים ויש לחמים קלים מחיטה מלאה וכו'). בלחם רגיל יש כ 75 קלוריות בפרוסה, ו 15 גרם פחמימות בממוצע. בפרוסת לחם קל יש מחצית כמות הקלוריות ומחצית כמות הפחמימות. לכן, אם לאמך מותר לאכול למשל פרוסת לחם רגיל אחת בארוחת הבוקר, היא יכולה לאכול פרוסה אחת של לחם רגיל מחיטה מלאה או פרוסה אחת של לחם לבן רגיל, או 2 פרוסות של לחם קל (לבן או מחיטה מלאה). כל זה נכון בין אם מופיע על הלחם הסמל של אגודת אי"ל ובין אם לאו. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית