סידן
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב . רציתי לדעת איך ניתן לעמוד בכמות היומית המומלצת של 1000 מ"ג סידן ( לרוב האנשים ) ליום , נראה כי למרות מאמציי אני מגיע לכ 600 - 800 מ"ג סידן ליום ? , מהם המלצותייך ? במוצרי חלב אני אוכל רק יוגורט ( שתיים ליום ) ועקרונית לא נראה לי לקחת תוספים . תודה מראש
אביתר, בסרדינים וטחינה יש סידן וגם במוצרי הטופו. בכל מקרה אם אתה לא צורך מהמוצרים האלה, תתחיל לקחת תוספים. עדי
שלום אביתר אתה צודק: לא קל להגיע לקצובה היומית המומלצת של סידן, צריך להתאמץ לצורך כך, או לקחת תוסף סידן. אתה יכול לנסות לבחור מוצרי חלב שמועשרים בסידן, טופו מועשר בסידן וכד'. בנוסף נסה להחשיב גם מזונות אחרים שעשירים בסידן: סרדינים, קטניות מסוגים שונים (חומוס, עדשים, אפונה, שעועית לבנה), ירקות ירוקים ועליים (כרוב, חסה, עשבי תיבול, תרד וכד'), אגוזים, פיצוחים, שומשום, טחינה משומשום מלא (קונים בחנויות טבע), ופירות יבשים. בחירה במזונות אלה מגדילה באופן משמעותי את כמות הסידן שאתה מקבל מידי יום. חשוב לציין שהקצובה הגבוהה של הסידן מתייחסת לתפריט מערבי ממוצע ולאורח חיים מערבי ממוצע. גורמים רבים בתפריט המערבי מגדילים את הצורך בסידן, למשל צריכה מוגברת של חלבונים, עודף מלח, סוכר וקמח לבן בתפריט, שמוש בקפאין, אלכוהול ועישון- כל אלה מגדילים את הצורך בסידן. למעשה, מסתבר שמי שהוא צמחוני, או אוכל פחות חלבון מהמקובל, אינו מעשן, שותה קפה או אלכוהול , נמנע ככל האפשר ממלח, סוכר וקמח לבן, ועוסק בפעילות גופנית- מסתדר טוב מאד עם כמות סידן קטנה בהרבה, שאפשר בקלות לקבלה בתפריט טבעי מגוון. בהצלחה.