פירות ים וכולסטרול

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

29/09/2002 | 23:48 | מאת: מיכלי

שלום, 1.האם פירות ים(שרימפס,אצות,צדפות ןכו') מכילים הרבה כולסטרול או שהם בריאים כמו דגים? 2.מה עדיף מבחינה תזונתית:טופו מוצק דל-שומן או פולי סויה? תודה רבה,מיכלי.

30/09/2002 | 16:31 | מאת: אילנית

שלום לצערי פירות ים או לפחות שרימפס הם עשירים בכולסטרול בברכה

02/10/2002 | 19:17 | מאת: נירה אולנד

שלום מיכלי פירות ים מכילים כמות כולסטרול משמעותית מאד, בשונה מדגים שמכילים מעט כולסטרול. פירות ים, מצד שני, מכילים גם כמויות גדולות של מינרלים חשובים, למשל אבץ, ולכן כדאי אולי לאכול אותם, אך לא להפריז בכמויות. דגי ים מכילים גם הם מינרלים חשובים, אך הם דלים יותר בכולסטרול וקלוריות. לכן הגיוני בעיניי להמליץ על יותר דגי ים, ופחות פירות ים. לשאלתך השניה: טופו ופולי סויה הם שני מאכלים שונים. הטופו הוא דל שומן, דל בסיבים תזונתיים (לכן יוצר פחות גזים), ומצריך הכנה קלה ומהירה מאד. פולי הסויה לעומת זאת מכילים הרבה יותר מרכיבים, הם מזון טבעי ושלם מן הטבע, אך הם מכילים יותר שומן, יותר קלוריות, מצריכים בישול ארוך מאד, קשים לעיכול ויוצרים גזים. אז יש יתרונות לכל אחד מהם, ועלייך להחליט מה עדיף בעינייך. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית