שיניתי את התזונה ואני ממש מבולבלת
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום. בדיקות דם אחרונות שלי מראות סוכר 101, מאז ניכנסתי למין פאניקה. קראתי ברשת על מזונות שיש להימנע ואני קצת מבולבלת. כמה שאלות - כמה סוכר מותר לצרוך ביום ? כמה סוכר יש בתמר בודד? האם בטטה עשירה בסוכר? להימנע? עברתי לפחממות מורכבות , אך בשיטוט ברשת הבנתי כי לחם מלא מתפרש בדם כמו סוכר, האם זה נכון ?? בכל אופן עברתי ללחם שיפון, עוגיות שיפון ללא סוכר, אך עדיין הן קצת מתוקות , האם זה גרוע?? לגבי פירות , הייתי אוכלת הרבה אך עכשיו כמעט ולא מהפחד .. בגדול ברצוני להבין כמה סוכר מותר לי לצרוך ביום בדגש על תמרים יבשים ופירות.. יש לציין כי אני צימחונית תודה מראש
אנט שלום, ראשית עלייך להבין שכל המזונות שאנו אוכלים, מתפרקים בגוף והופכים לסוכר שהוא בעצם האנרגיה של התאים. ערך 101 הוא גבול עליון, אין לך סוכרת אולם עם מדד שכזה , כדאי להתחיל להקפיד. הרעיון המרכזי בתזונה שכזו הינו לצרוך מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך, כלומר מזונות שלוקח להם הרבה יותר זמן להתפרק בגוף ולכן לא גורמים לעליות חדות במדדי הסוכר בדם. ניתן למצוא במרשתת המון טבלטות תחת הכותרת מדד אינדקס גליקמי. הקפידי לאכול אך ורק מזונות שמוגדרים מ 55ומטה במחשבונים וכך ישמר ערך הסוכר בדמך ואף ירק. מצרפת לך לינק מחשבון לדוגמה, יש המון כאלה במרשתת וכולם אמינים. https://www.naturemed.co.il/%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%93%D7%A7%D7%A1-%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%A7%D7%9E%D7%99-%D7%A9%D7%9C-%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%A0%D7%A4%D7%95%D7%A6%D7%99%D7%9D בברכה ובהצלחה אביטל
שלום.. תודה רבה על המענה.. אכן ניסיתי מחשבון גליקמי. המדדים ממש מוזרים , האם זה הגיוני שמדלעת (ערך גליקמי 75) צריך להימנע אבל מנוטלה (33) או ריבה (49)לא?? לא יותר חשוב להימנע ממזון עתיר סוכר?