חיטה נבוטה וטרום נבוטה.
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, רציתי לדעת מה ההבדל בין לחם עשוי חיטה נבוטה, לבין לחם עשוי חיטה טרום נבוטה. המון תודה, נועה.
שלום נטע כדי להשוות בין שני לחמים צריך לבדוק את המרכיבים שלהם באופן כללי. משאלתך אני יכולה רק להסביר מה ההבדל בין חיטה נבוטה וטרום נבוטה, לא לתת דעה על הלחמים העשויים מהן. חיטה טרום נבוטה היא פשוט גרגרי חיטה שלמים, שלא עברו תהליך של הנבטה. החיטה השלמה מכילה את סובין החיטה, את נבט החיטה, את עמילן החיטה. היא מכילה חלבון, ויטמיני B שונים, ויטמין E, וחומרי תזונה רבים נוספים. חיטה נבוטה היא גרגר חיטה שכבר התחילו לנבוט. במצב הזה מתחוללים שינויים ביוכימיים גדולים בגרגר . העמילן הופך לסוכר כדי לשמש אנרגיה לנבט הצעיר. החלבון מתפרק, ויטמינים הופכים זמינים יותר וכמותם גדלה. החיטה הנבוטה לא מצריכה בישול כמעט, היא מעט דלה יותר בקלוריות. בתיאבון.