מזה נבטי חיטה לעזאזל?!
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום! חסר לי אבץ בגוף, וקראתי בספרשהאבץ הזה נמצא הרבה בנבטי חיטה. אבל מזה? איך אוכלים את זה? איפה קונים את זה? ומזה סובין?! קראתי שגם בזה יש אבץ
שלום א אבץ נמצא קודם כל בבשר, דגים, פירות ים, אגוזים ופיצוחים למיניהם. הוא נמצא גם בגרגרי חיטה שלמים.. גרגר חיטה, שהוא הזרע ממנו נובטת החיטה, מכיל מחסן עמילן , נבט וקליפות. הקליפות הן הסובין. הנבט הוא הנבט, והעמילן הוא הקמח הלבן שמקבלים לאחר ההפרדה של העמילן משאר החלקים. ניתן כיום להשיג סובין לבד, נבט חיטה לבד (בעצם המונח הנכון הוא נבג ולא נבט), וכמובן את העמילן לבד (קמח לבן רגיל). אבל למה לסבך את החיים, כשאפשר פשוט לאכול מוצרים שעשויים מחיטה שלמה, שמכילה בתוכה את כל המרכיבים? השיטה הפשוטה ביותר היא לעבור לאכילה של לחם מקמח מלא, קרקרים מקמח מלא, לאפות בבית עוגות מקמח מלא, לקנות דגני בוקר מחיטה מלאה וכד'. אם תחליט בכל זאת על קניית נבג חיטה, שים לב: הוא מתקלקל במהירות עצומה. קנה אותו רק אם הוא אוחסן במקרר בחנות, ואחסן אותו במקרר אצלך. אם יש לו טעם מריר או ריח מעופש, זרוק אותו. תכולת השומן הגבוהה בנבג גורמת לקלקולו במהירות. דרך פשוטה וקלה להשיג חיטה מלאה טעימה ובריאה היא לקנות גרגרי חיטה אורגניים ולהנביט אותם בבית על ידי הרטבתם כמה פעמים ביום, עד שמופיע שורשון לבן קטן. במצב זה החיטה היא רכה, אינה מצריכה בישול, אפשר לאכול אותה כחטיף עם יוגורט, לבשל אותה, להוסיף לה טעמים מלוחים או מתוקים, או אפילו לאכול אותה סתם כך כמו שהיא. טעמה מתקתק ולא רע בכלל. בהצלחה.