ברזל
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
ערב טוב, שמי טלי, אני סובלת מרמה נמוכה של ברזל בדם (52), אך ההמוגלובין שלי בסדר (14.5). השאלה שלי היא כזאת: אני לא חובבת בשר, וכל ארוחה בשרית היא אתגר עבורי (פשוט לא אוהבת את זה). השאלה היא כיצד ניתן להעלות ומהר את רמת הברזל בדם גם כשלא מדובר דרך אכילת בשר. (האם צריך לאכול המון שקדים וגרעינים אחרים כדי להגיע לרמה הרצויה ?) תודה, טלי
שלום טלי ניתן בהחלט להשיג ברזל גם ממקורות שאינם בשריים: כל סוגי הקטניות (חומוס, סלט חומוס, עדשים, שעועית יבשה מבושלת, פול, אפונה), טופו (במוצרי סויה אחרים יש חומרים שמפריעים לספיגת הברזל), טחינה משומשום מלא (לקנות בחנות טבע), כל סוגי האגוזים, בטנים, פיצוחים וגרעינים למיניהם, ופירות יבשים (במיוחד תאנים, תמרים, משמש מיובש)- כל אלה הם מקורות ראויים לברזל. על מנת שהברזל ממקורות צמחיים ייספג בצורה טובה, רצוי לשלב באותן ארוחות גם פרי או ירק טריים עשירים בויטמין C, למשל: עגבניה, פלפל, קולרבי, כרוב, בצל ירוק, עשבי תיבול, תות שדה, מלון, פרי הדר, גויאבה, קיווי. בהצלחה.