ניגוד בין דיאטת דלת אוקסלטים לדיאטה מרובת סיבים ו
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב אני אוכלת תזונה מגוונת מאד, שמרובה בקטניות ירקות ופירות. דבר שטוב גם לקנדידה, גם לאינדקס גליקמי נמוך וכו'. עכשיו התגלה שיש לי וסטיבולוטיס והרופא המליץ על תזונה דלת אוקסלטים. אני מיואשת מהניגוד בין דיאטה בריאה, מגוונת ומרובת סיבים לבין הדיאטה הזו. המון דברים שברשימה אני אוכלת ואם אוריד אותם ועדיין לא ארצה לאכול פחמימות פשוטות ומזוקקות (שהן דלות אוקסלטים), לא יישאר לי מה לאכול. דוגמא לדברים שממש קשה לי להוריד הם- מזונות מקמח מחיטה מלאה, שעועית לימה, עגבניות ורוטב עגבניות, שומשום, אגוזים . ועוד. אולי יש לך עיצה עבורי? עידוד כלשהו? תודה מראש נטע, מיואשת
.
שלום נטע אל ייאוש. אוקסלטים נמצאים בכמות גדולה בחלק קטן מהירקות והדגנים. את כל היתר את יכולה להמשיך לאכול כאילו כלום, ועדיין תוכלי לשמור על התפריט המקובל עלייך, שעשיר בירקות , פירות ודגנים מלאים. המזונות העשירים באוקסלטים הם: עלים ירוקים (במיוחד תרד, חמציץ, מנגולד, עשבי תיבול כמו פטרוזיליה , שמיר, כוסברה), קקאו, חיטה מלאה, תות שדה, בוטנים, בטטות, תה, חצילים, פלפל ירוק וענבים אדומים. כדאי גם לא לקחת תוסף של ויטמין C , מאחר והגוף מייצר ממנו אוקסלטים. את יכולה להמשיך לאכול אורז מלא ופריכיות אורז, לאכול ירקות כמו דלעת, קישואים, בצל, פטריות, מלפפונים, כרוב כרובית ברוקולי קולרבי ועוד ועוד. לא חסר. גם שעורה , שבולת שועל, תירס, אפונה, קטניות מסוגים שונים, וכמויות קטנות של אגוזים וזרעים אפשריים. בתיאבון.