אנמיה בעקבות צמחונות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אני בת 25. בנערותי הייתי צמחונית כ 10 שנים (בערך מגיל 12), חזרתי לאכול בשר לאחר שגיליתי כי הדבר (כנראה) גרם לי לאנמיה. כיום אני אוכלת בשר כמעט באופן יומיומי, אך רמת ההמוגלובין בדמי לא עולה מעבר ל 11. רמת ה B12 בדמי תקינה. האם הנזק שנגרם הוא בלתי הפיך? מה ההשלכות שלו? האם מומלץ להשלים את החסר בעזרת כדורי ברזל? אודה לכם על התשובה! אלונה.
אין שום קשר בן ציחמחונות לאנמיה אכילת בשר לא תשפר לך את המצב את מוזמנת ללמוד את שיטת הטיפול בבריאות הטבעית לפתרון בעייתך לפרטים 8846105-09
שלום אלונה רמת ההמוגלובין שלך אכן נחשבת לנמוכה. ייתכן שהסיבה היא חוסר ברזל, או חוסר במרכיב תזונה אחר (יש יותר מסוג אחד של אנמיה), או סיבות גנטיות, או אבוד דם רב במחזור החודשי למשל, או סיבות אחרות אפשריות. מאחר ואת אוכלת בשר, כדאי שתפני לייעוץ אצל דיאטנית (אפשר גם אצלי). ייתכן שכמות הבשר אינה מספיקה, ייתכן שיש סיבות אחרות בתפריט , באופן האכילה וכד', ששינויים יכול לשפר את ספיגת הברזל. תוסף ברזל כדאי לקחת רק לאחר בדיקה של התפריט ואורח החיים שלך. זאת משום שעודף ברזל אינו רצוי ומזיק לא פחות מאשר אנמיה. אל תתפתי לרכוש תוספים מיותרים במיטב כספך. בהצלחה.