הכנת מזון לתינוקות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
מעוניינת לשאול דעת הדיאטנית כיצד נכון יותר להכין מרק לתינוק (בן שישה חודשים וחצי) להכין המרק בתוספת יקרות ועוף ולאכסנו לאחר טחינה בבלנדר בפריזר ולהוציא מנה כל יום או להכין מרק "טרי" כל יומיים שלושה ולאכסן במקרר בניפרד את הירקות , המרק והבשר ולטחון בבלנדר סמוך למועד הארוחה-מעוניינת לדעת העדפה מבחינת -באיזה אופן הכנה נותרים במרק יותר ממרכיביו התזונתיים-המינרליים והויטמינים. מהי צורת האחסון הנכונה השומרת על טריות ועל ההרכב התזונתי
לנורית שלום כדאי לך להשיג את הספר "אמהות בדרך הטבע"של ד"ר יצחק בן אורי. מנסיוננו גידלנו ילדים אבל בגיל רכל כך מוקדם לתת בשר עוף? האם שמעת פעם על חלב שומשום או חלב שקדים המכילים את כל הנדרש לתינוקות ברכת בריאות ושמחה.
שלום נורית לפני שאני עונה לך תני לי לציין שאני מתנגדת נמרצות לשמוש בחלב שקדים או חלב אורז וכד' לתינוקות. מזונות אלה אינם מאוזנים, הם מכילים יותר מידי מים ופחות מידי חלבון ושומן, ולחלוטין אינם מתאימים לתזונת תינוקות. ולשאלתך: רצוי להתחיל בהדרגה לתת ירקות, וכשהתינוק אוכל את הארוחה אפשר להוסיף עוף, בהתחלה בכמות של חצי פולקע, ואחר כך לעלות בהדרגה לפולקע שלם. המרק צריך להיות סמיך יחסית, ולהכיל בעיקר את הירקות והעוף. הנוזל נדרש רק בכמות שתאפשר טחינה טובה , לא יותר מכך. אפשר בהחלט להכין מרק ליומיים שלושה, ולשמור במקרר. בשלב הזה ממילא רוב הויטמינים מגיעים עדיין ממספר ארוחות של הנקה או פורמולה. אז לא נורא אם בשלב זה לא כל הויטמינים נשמרים בירקות שבמרק. הקפאה הורסת עוד יותר, ולדעתי עדיף להכין ולשמור במקרר יומיים שלושה, מאשר להקפיא. אחרי הכל זה לא ממש מסובך להכין בכמויות ליומיים שלושה. אם מאד לא נוח לך, אפשר גם להקפיא, זה לא נורא. כשהתינוק כבר אוכל ירקות ועוף בצורה טובה, את יכולה להחליף ארוחה נוספת של פורמולה או הנקה בארוחת פרי. חשוב מאד להתחיל בכל פרי בנפרד, על מנת לזהות רגישויות אם יהיו. את הפרי אפשר לרסק ללא נוזלים. כל ארוחה שאינה הנקה או פורמולה חשוב לתת בכפית ולא בבקבוק. השמוש בכפית מכין את הילד להמשך הוצאת שיניים, שיפור הלעיסה והבליעה, שמוש בלשון, הכנה לדיבור. בהצלחה.