תרמית מיץ התפוזים !?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
טוף אני לא ממש בטוח לגבי הנושא הזה אז אם למישהו יש עוד מידע אני אשמח לקבל , הקטע הוא כזה , כחובב מיץ תפוזים טרי שמאס בסחיטה יום יומית החלטתי לפני כמה חודשים לעבור למיצים הקנויים (כל ה 100 אחוז סחוט) לאחר שחקרתי קצת את נושא הויטמינים במיץ התפוזים (בעיקר E ו C) גילית שהם מתנדפים ! לאחר כ 5 עד 10 דקות של חשיפה לחמצן , שזה בעצם אומר שבקבוק שנפתח-נסגר כמה פעמים (וזה קורה הרבה עם 2 ליטר) בעצם מאבד את רוב רובם של הויטמינים החיוניים בו , מה הסיפור פה בעצם ? אם כך אז בעצם המיץ הקנוי שאנו שותים הוא בעצם נוזל בעל ערך קלורי אדיר וכמעט ללא שום יתרונות בריאותיים ניכרים... מה אתם אומרים ? THX
כנראה שכן אצלי בבית תמיד אנחנו שותים את מיץ התפוזים מיד כשהוא נסחט בגלל זה (אנחנו סוחטים אותו בבית עם מסחטה חשמלית שעולה היום ממש בזול, פחות מ100 ש"ח) וככה יש בו את כל הערך של הויטמינים והסחיטה הולכת דיי מהר. ככה גם כשאתה קונה מיץ בדוכני פירות ברחוב שסוחטים אותו שם. אותו דבר לגבי הסלט, גם אותו מכינים ממש לפני שאוכלים ולא נתנים לו לשכב במקרר 5 שעות קודם, אותו סיפור עם הויטמינים
שלום THC אני אומרת שאתה צודק. ויטמין C אכן נהרס במגע עם חמצן, אור וחום, ולכן חלק קטן מאד ממנו, אם בכלל, נשאר במיץ שנסחט מזמן . אם נמאס לך לסחוט תפוזים, למה לא לקחת תפוז אחד ולאכול אותו? כך תקבל את כמות הויטמין C הגבוהה ביותר, תקבל את הסיבים התזונתיים שיש לתפוז להציע לך, וגם תקבל פחות קלוריות מאשר בכוס מיץ (שדרשה 3 תפוזים להכנתה). בתיאבון.