אידוי ירקות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
האים לאחר אידוי ירקות הם מאבדים את רוב הויטמינים או בתנור מה מומלץ יותר מבחינה בריאותית תודה
שלום גלית הירידה בכמות הויטמינים בירקות נגרמת בעקבות חשיפה לאור, חום, חמצן באויר. ככל שעובר יותר זמן של חשיפה לגורמים אלה, כך כמות הויטמינים שנהרסת גדלה. לכן, השיטה הטובה ביותר היא הקצרה ביותר. בכל מקרה , גם באידוי, בישול, אפיה, צליה, טיגון- הירקות נחשפים לחמצן, וחום. אז כמה שפחות זמן כך עדיף. חשוב לציין שגם ירקות שבושלו זמן ממושך עדיין מכילים למעלה ממחצית של רוב הויטמינים שבהם, ההרס אינו מוחלט, ועדיין יש להם ערך תזונתי חשוב. ויטמין C רגיש מאד, ומאבד את פעילותו מהר מאד בחשיפה לחמצן וחום. לכן כדאי לא להסתמך על ירקות מבושלים כספק של הויטמין, אלא לשלב גם ירקות או פירות טריים במהלך היום, למשל עגבניה, פלפלים, קולרבי, כרוב, בצל ירוק, מלון, פרי הדר, קיווי וכד'. בתיאבון.