חלב עיזים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

31/08/2002 | 16:09 | מאת: רונית

שלום, רציתי לשאול מה ההבדל בין חלב פרה לחלב עיזים מבחינת ערכו התזונתי? האם נחשב לקל יותר לעיכול ובריא? תודה.

05/09/2002 | 09:30 | מאת: נירה אולנד

שלום רונית ברפואה האלטרנטיבית בודאי יגידו לך שעדיף חלב עזים. מבחינת הרפואה המערבית, והניתוחים התזונתיים של סוגי חלב שונים, להלן הממצאים: חלב פרה, חלב עזים, חלב אם- כולם מכילים את אותם חלבונים (קזאין, אלבומין, גלובולינים), כולם מכילים את סוכר החלב לקטוז, וכולם מכילים שומנים . ההבדלים ביניהם הוא בריכוזים של החלבונים , הסוכר והשומן ליחידת נפח. הבדל נוסף הוא בסוג הגלובולין, שמשתנה על פי סוג בעל החיים ממנו נלקח החלב. גלובולין זר (בין אם של פרה ובין אם של עז) עלול לגרום לתגובה אלרגית. חשוב שתדעי שאלרגיה אמיתית לחלב קורית בלא יותר מ8 אחוזים של הילדים. לדעתי הורים רבים משקיעים הון תועפות במוצרי חלב עזים ללא הצדקה. ברוב המקרים חלב פרה מתקבל בצורה לא פחות טובה, ומי שרגיש עלול להיות רגיש לשניהם באותה מידה. מקרה שבו חלב פרה גורם לרגישות וחלב עזים לא הוא מקרה נדיר. ברוב המקרים מדובר באבחנה מוטעית, ולמעשה אין רגישות לאף אחד מהם. מי שרגיש לסוכר החלב (לקטוז) יהיה רגיש באותה מידה לחלב פרה ולחלב עיזים. יוגורט ביו בדרך כלל מכיל פחות סוכר חלב, וכנ"ל גם גבינת קוטג' וגבינות קשות צהובות. אז מי שרגיש ללקטוז יכול לאכול מוצרים אלה, גם אם נוצרו מחלב פרה וגם אם נוצרו מחלב עזים. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית