קליפת שקדים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
בזמנו שמעתי שאסור לאכול את הקליפה החומה שצמודה לשקד. לכן הייתי חולטת אותם במים ואח"כ מסירה אותה. לאחרונה שמעתי שזה נכון לגבי רק שקדים מרים ולגבי שקדים רגילים (מתוקים) אין צורך להסיר את הקליפה. רצוני לדעת אם זה נכון , ובכך להיפטר מהטירחה שבהסרה.
שלום סיגל השקדים הרגילים שאנחנו אוכלים נקראים שקדים מתוקים. הקליפה החומה שצמודה אליהם אינה מזיקה, אין בה חומרים רעילים, והיא יכולה לשמש רק כתוספת סיבים תזונתיים, בלי לעשות כל נזק. לכן את יכולה לחסוך את ההסרה של הקליפה, אלא אם כן את מעוניינת בשקדים לבנים, לעוגה למשל. שקדים מרים אינם נפוצים כלל, משתמשים בהם, אם בכלל, בכמויות קטנות מאד כמרכיב טעם (למשל ברוזטה, משקה שקדים). השקדים המרים מכילים כמויות מזעריות של ציאניד, ואכילת שניים שלושה מהם, גם כולל הקליפה החומה, אינה מזיקה. הם מרים מאד, ואין שום סיכוי להתבלבל בין שני הסוגים. בתיאבון.